Mäntykorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntykorpi

Mäntykorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntykorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 46 max

v. 2015 40

v. 2016 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntykorpi on noin sijalla 13 000.

Mäntykorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäntykorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäntykorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mäntykorpi

Mäntykorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntykorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäntykorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntykorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntykorvenkuja, Mäntykorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäntykorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mäntykorvet ulkomailla

Ruotsissa Mäntykorpi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюкорпи ("Mjantjukorpi") tarkoittaa nimeä Mäntykorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿcorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntykorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantykorpi tai Maentykorpi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntykorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäntykorpi i Finland. Surname Mäntykorpi in Finland.

©Tuomas Salste