Mäntylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntylä

Mäntylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 900:s suomalainen on Mäntylä.

Mäntylöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2854 max

v. 2014 2831

v. 2015 2822

v. 2016 2811

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntylä on noin sijalla 300.

Mäntylä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäntylä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäntylä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Mäntylä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäntylä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 258 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäntylöitä on 2 811.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1941

Mäntylöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 234 Mäntylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mäntylöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (11 vainajaa), Tampere (10), Sodankylä (8) sekä Turku (8). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mäntylä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 184.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2003

Sana Mäntylä tai Mäntylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mäntylä

Mäntylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntylä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 1324 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäntylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntylä, Mäntylänkatu, Mäntylänkuja, Mäntylänmaantie, Mäntylänpolku, Mäntylänrinne, Mäntyläntie, Vanha Mäntyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäntylä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mäntylät ulkomailla

Ruotsissa Mäntylä oli 163 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Mæntylæ oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

28111639
Mäntylät Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 221 henkeä, joiden sukunimi oli MANTYLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli MANTYLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюля ("Mjantjulja") tarkoittaa nimeä Mäntylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿlä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantyla tai Maentylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntylä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mantyla.com, mantyla.info, mantyla.net, mantyla.org, mantylat.fi, mantyla.eu, mantyla.fi, mantyla.name, mantylat.com, mantylat.eu, mantylat.info, mantylat.name, mantylat.net, mantylat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäntylä i Finland. Surname Mäntylä in Finland.

©Tuomas Salste