Mäntynenä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntynenä

Mäntynenä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mäntynenä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 48

v. 2016 49

v. 2017 50

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntynenä on noin sijalla 11 000.

Mäntynenä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Mäntynenä

Mäntynenä (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntynenä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäntynenä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntynenä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntynenä. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mäntynenä-suku ulkomailla

Ruotsissa Mäntynenä oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюненя ("Mjantjunenja") tarkoittaa nimeä Mäntynenä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿnenä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntynenä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantynena tai Maentynenae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntynenä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäntynenä, Finland.

©Tuomas Salste