Mäntynenä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntynenä

Mäntynenä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntynenä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 48

v. 2016 49

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntynenä on noin sijalla 11 000.

Mäntynenä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäntynenä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäntynenä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1966

Sana Mäntynenä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mäntynenä

Mäntynenä (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntynenä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäntynenä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntynenä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntynenä. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäntynenä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mäntynenä-suku ulkomailla

Ruotsissa Mäntynenä oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюненя ("Mjantjunenja") tarkoittaa nimeä Mäntynenä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿnenä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntynenä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantynena tai Maentynenae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntynenä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäntynenä i Finland. Surname Mäntynenä in Finland.

©Tuomas Salste