Mäntysaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntysaari

Mäntysaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mäntysaarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 250 max

v. 2014 322

v. 2015 325

v. 2016 327

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntysaari on noin sijalla 2 500.

Mäntysaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäntysaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Mäntysaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Mäntysaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mäntysaarien yleisin asuinpaikka oli Punkalaidun (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mäntysaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1961–1999

Sana Mäntysaari tai Mäntysaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mäntysaari

Mäntysaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntysaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 295 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäntysaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntysaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hevonlahden Mäntysaari, Lamminsalon Mäntysaari, Lauri Mäntysaaren tie, Mäntysaarenkuja, Mäntysaarenraitti, Mäntysaarentie, Mäntysaari, Mäntysaarigränden, Mäntysaarivägen, Suovun Mäntysaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäntysaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтюсаари ("Mjantjusaari") tarkoittaa nimeä Mäntysaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿsarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntysaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantysaari tai Maentysaari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntysaari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mantysaari.com, mantysaari.fi, mantysaaret.com, mantysaaret.eu, mantysaaret.fi, mantysaaret.info, mantysaaret.name, mantysaaret.net, mantysaaret.org, mantysaari.eu, mantysaari.info, mantysaari.name, mantysaari.net, mantysaari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäntysaari i Finland. Surname Mäntysaari in Finland.

©Tuomas Salste