Mäntytörmä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntytörmä

Mäntytörmä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntytörmä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 2015 25

v. 2016 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntytörmä on noin sijalla 19 000.

Mäntytörmä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäntytörmä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäntytörmä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтютёрмя ("Mjantjutjormja") tarkoittaa nimeä Mäntytörmä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿtörmä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntytörmä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantytorma tai Maentytoermae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntytörmä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäntytörmä i Finland. Surname Mäntytörmä in Finland.

©Tuomas Salste