Mäntyvuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntyvuo

Mäntyvuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntyvoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 2015 22

v. 2016 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntyvuo on noin sijalla 20 000.

Mäntyvuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäntyvuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäntyvuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Mäntyvuot ulkomailla

Ruotsissa Mäntyvuo oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтювуо ("Mjantjuvuo") tarkoittaa nimeä Mäntyvuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿfwoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntyvuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantyvuo tai Maentyvuo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäntyvuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäntyvuo i Finland. Surname Mäntyvuo in Finland.

©Tuomas Salste