Mara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mara

Mara on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Marojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 124 max

v. 2014 138

v. 2015 134

v. 2016 133

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mara on noin sijalla 5 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Mara on lyhyt nimi.

Mara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1952–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mara, Maran tai Marat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mara

Mara (paikannimi)Katuosoitteissa

Mara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maran metsäautotie, Marankuja, Maranpolku, Marantie, Marasvägen, Maravägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mara

Mara on myös etunimi. Vuonna 2016 Mara oli yhtenä etunimenä 24 suomalaisella (13 miestä, 11 naista). Sukunimenä Mara on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 133 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Marat ulkomailla

Ruotsissa Mara oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 247 henkeä, joiden sukunimi oli MARA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 902 henkeä, joiden sukunimi oli MARA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 206 henkeä, joiden sukunimi oli MARA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mar Mara tai Marc Mara.

Samankaltaisia nimiä kuin Mara

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mara.com, mara.eu, mara.fi, mara.info, mara.net, mara.org, mara.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mara i Finland. Surname Mara in Finland.

©Tuomas Salste