Marjala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjala

Marjala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Marjala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 226 max

v. 2014 258

v. 2015 263

v. 2016 267

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjala on noin sijalla 3 000.

Marjala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Marjala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Marjala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Marjala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Marjala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Marjala-nimisiä on 267.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1924

Marjala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Marjalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Marjala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kittilä (4 vainajaa), Savukoski (4) sekä Sodankylä (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Marjala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Marjala tai Marjalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Marjala

Marjala (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 89 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Marjala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Marjala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Marjalat ulkomailla

Ruotsissa Marjala oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Marjala oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2673216
Marjalat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьяла tarkoittaa nimeä Marjala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marjale Marjala tai Marc Marjala.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: marjala.com, marjala.fi, marjala.info, marjala.net, marjala.eu, marjala.name, marjala.org, marjalat.com, marjalat.eu, marjalat.fi, marjalat.info, marjalat.name, marjalat.net, marjalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Marjala i Finland. Surname Marjala in Finland.

©Tuomas Salste