Marjasalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjasalo

Marjasalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Marjasalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjasalo on noin sijalla 16 000.

Marjasalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Marjasalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Marjasalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Marjasalo

Marjasalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjasalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Marjasalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjasalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjasalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Marjasalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьясало tarkoittaa nimeä Marjasalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariasalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Marjasalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marja Marjasalo tai Marc Marjasalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjasalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Marjasalo i Finland. Surname Marjasalo in Finland.

©Tuomas Salste