Marjo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjo

Marjo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Marjo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 69

v. 2016 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjo on noin sijalla 8 800.

Marjo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Marjo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Marjo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926
Lakanneet yritykset
perust. 1959–2004

Sana Marjo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Marjo

Marjo (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Marjo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjomaantie, Marjotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Marjo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Marjo

Marjo on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Marjo oli yhtenä etunimenä 11 784 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 230:s nainen oli etunimeltään Marjo. Juuri etunimenä Marjo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 70 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (10 419 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 365).

Marjo-suku ulkomailla

Tšekissä Marjo oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьо tarkoittaa nimeä Marjo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Marjo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marjorie Marjo tai Marc Marjo.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Marjo i Finland. Surname Marjo in Finland.

©Tuomas Salste