Marjokorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjokorpi

Marjokorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Marjokorpien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 46

v. 2016 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjokorpi on noin sijalla 12 000.

Marjokorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Marjokorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Marjokorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Marjokorpi

Marjokorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjokorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Marjokorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjokorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjokorpi, Marjokorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Marjokorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьокорпи tarkoittaa nimeä Marjokorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mariocorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Marjokorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marjo Marjokorpi tai Marc Marjokorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjokorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Marjokorpi i Finland. Surname Marjokorpi in Finland.

©Tuomas Salste