Marjoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marjoniemi

Marjoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Marjoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 223 max

v. 2014 237

v. 2015 237

v. 2016 237

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marjoniemi on noin sijalla 3 300.

Marjoniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Marjoniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Marjoniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Marjoniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Marjoniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (5 vainajaa), Pyhäjärvi Ol (5) sekä Korpilahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Marjoniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1989

Sana Marjoniemi tai Marjoniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Marjoniemi

Marjoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Marjoniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 86 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Marjoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marjoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marjoniemenpolku, Marjoniementie, Marjoniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Marjoniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Marjoniemet ulkomailla

Ruotsissa Marjoniemi oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli MARJONIEMI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марьониеми ("Marjonijemi") tarkoittaa nimeä Marjoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Marioniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Marjoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Marjo Marjoniemi tai Marc Marjoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Marjoniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: marjoniemi.com, marjoniemi.info, marjoniemi.net, marjoniemet.com, marjoniemet.eu, marjoniemet.fi, marjoniemet.info, marjoniemet.name, marjoniemet.net, marjoniemet.org, marjoniemi.eu, marjoniemi.fi, marjoniemi.name, marjoniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Marjoniemi i Finland. Surname Marjoniemi in Finland.

©Tuomas Salste