Markkula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Markkula

Markkula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 5 000:s suomalainen on Markkula.

Markkuloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1037 max

v. 2014 1074

v. 2015 1064

v. 2016 1066

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Markkula on noin sijalla 800.

Markkula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Markkula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Markkula on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Markkula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Markkula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Markkuloita on 1 066.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Markkuloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 100 Markkulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Markkuloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 vainajaa), Sievi (6), Alahärmä (4), Loimaan maalaiskunta (4), Kangasala (4) sekä Suursaari (4). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Markkula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 71.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1999

Sana Markkula tai Markkulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Markkula

Markkula (paikannimi)Katuosoitteissa

Markkula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 127 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Markkula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Markkula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Markkula, Markkulanraitti, Markkulantie, Vanhan Markkulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Markkula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Markkulat ulkomailla

Ruotsissa Markkula oli 55 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марккула tarkoittaa nimeä Markkula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Marcula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Markkula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Markku Markkula tai Marke Markkula.

Samankaltaisia nimiä kuin Markkula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: markkula.fi, markkula.net, markkula.org, markkula.com, markkula.eu, markkula.info, markkula.name, markkulat.com, markkulat.eu, markkulat.fi, markkulat.info, markkulat.name, markkulat.net, markkulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Markkula i Finland. Surname Markkula in Finland.

©Tuomas Salste