Märsynaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Märsynaho

Märsynaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Märsynahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 32 max

v. 2014 57

v. 2015 58

v. 2016 58

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Märsynaho on noin sijalla 10 000.

Märsynaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Märsynaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Märsynaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мярсюнахо ("Mjarsjunaho") tarkoittaa nimeä Märsynaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mersÿnahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Märsynaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Marsynaho tai Maersynaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Märta Märsynaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Märsynaho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Märsynaho i Finland. Surname Märsynaho in Finland.

©Tuomas Salste