Martimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Martimo

Martimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Martimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 2014 237

v. 2015 232

v. 2016 232

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martimo on noin sijalla 3 400.

Martimo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Martimo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Martimo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Martimo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Martimo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Martimo-nimisiä on 232.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Martimo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Martimon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Martimo-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Simo (7 vainajaa) sekä Ranua (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Martimo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1994

Sana Martimo tai Martimon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Martimo

Martimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Martimo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Martimo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Martimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Martimonkatu, Martimontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Martimo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Martimo

Martimo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Martimo oli yhtenä etunimenä 12 miehellä. Sukunimenä Martimo on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 232 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Martimot ulkomailla

Ruotsissa Martimo oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартимо tarkoittaa nimeä Martimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martimo tai Martina Martimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Martimo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: martimo.com, martimo.eu, martimo.fi, martimo.info, martimo.name, martimo.net, martimo.org, martimot.com, martimot.eu, martimot.fi, martimot.info, martimot.name, martimot.net, martimot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Martimo i Finland. Surname Martimo in Finland.

©Tuomas Salste