Martinpelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Martinpelto

Martinpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Martinpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 2015 24

v. 2016 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinpelto on noin sijalla 19 000.

Martinpelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Martinpelto on melko pitkä nimi.

Martinpelto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Martinpelto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Martinpelto

Martinpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Martinpelto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Martinpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Martinpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Martinpellonkatu, Martinpellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Martinpelto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинпельто tarkoittaa nimeä Martinpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martinbeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Martinpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinpelto tai Martina Martinpelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinpelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Martinpelto i Finland. Surname Martinpelto in Finland.

©Tuomas Salste