Martinsaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Martinsaari

Martinsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Martinsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 16 max

v. 2015 21

v. 2016 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Martinsaari on noin sijalla 20 000.

Martinsaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Martinsaari on melko pitkä nimi.

Martinsaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Martinsaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Martinsaari

Martinsaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Martinsaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Martinsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Martinsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Martinsaarenkatu, Martinsaarentie, Martinsaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Martinsaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мартинсаари tarkoittaa nimeä Martinsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Martinsarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Martinsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martin Martinsaari tai Martina Martinsaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Martinsaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Martinsaari i Finland. Surname Martinsaari in Finland.

©Tuomas Salste