Marttala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marttala

Marttala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Marttala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 325 max

v. 2014 324

v. 2015 322

v. 2016 323

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marttala on noin sijalla 2 500.

Marttala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Marttala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1934

Marttala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 37 Marttalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Marttala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylistaro (7 vainajaa), Alatornio (3) sekä Oulu (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Marttala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Marttala tai Marttalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Marttala

Marttala (paikannimi)Katuosoitteissa

Marttala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Marttala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marttala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marttalankatu, Marttalankuja, Marttalanpolku, Marttalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Marttala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Marttalat ulkomailla

Ruotsissa Marttala oli 51 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марттала tarkoittaa nimeä Marttala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martta Marttala tai Martti Marttala.

Samankaltaisia nimiä kuin Marttala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: marttala.com, marttala.fi, marttala.eu, marttala.info, marttala.name, marttala.net, marttala.org, marttalat.com, marttalat.eu, marttalat.fi, marttalat.info, marttalat.name, marttalat.net, marttalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Marttala i Finland. Surname Marttala in Finland.

©Tuomas Salste