Marttila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Marttila

Marttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 500:s suomalainen on Marttila.

Marttiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3510 max

v. 2014 3751

v. 2015 3736

v. 2016 3743

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Marttila on noin sijalla 200.

Marttila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Marttila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Marttila on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Marttila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Marttila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 522 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Marttiloita on 3 743.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Marttiloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 257 Marttilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Marttiloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lapua (13 vainajaa), Simo (11), Helsinki (10) sekä Kymi (10).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Marttila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 175.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Marttila tai Marttilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Marttila

Marttila (paikannimi)Katuosoitteissa

Marttila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 337 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Marttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Marttila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marttilankaari, Marttilankatu, Marttilankuja, Marttilankulma, Marttilantie, Marttilanvahe, Marttilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Marttila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Marttilat ulkomailla

Ruotsissa Marttila oli 79 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 284 henkeä, joiden sukunimi oli MARTTILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli MARTTILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Марттила tarkoittaa nimeä Marttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Martti Marttila tai Marttina Marttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Marttila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: marttila.com, marttila.eu, marttila.fi, marttila.info, marttila.net, marttila.org, marttilat.com, marttilat.fi, marttila.name, marttilat.eu, marttilat.info, marttilat.name, marttilat.net, marttilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Marttila i Finland. Surname Marttila in Finland.

©Tuomas Salste