Masko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Masko

Masko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Masko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 14 max

v. 2015 28

v. 2016 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Masko on noin sijalla 17 000.

Masko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Masko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Masko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1937
Lakanneet yritykset
perust. 1985

Sana Masko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Masko-suku ulkomailla

Ruotsissa Masko oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Masko oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

28147
Masko Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 235 henkeä, joiden sukunimi oli MASKO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli MASKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маско tarkoittaa nimeä Masko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mascå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Masko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Masa Masko.

Samankaltaisia nimiä kuin Masko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: masko.com, masko.eu, masko.info, masko.net, masko.org, masko.fi, masko.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Masko i Finland. Surname Masko in Finland.

©Tuomas Salste