Mast: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mast

Mast on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mast-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 77

v. 2016 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mast on noin sijalla 8 100.

Mast-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mast on lyhyt nimi.

Mast on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mast ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1921

Mast-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Mast-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mast, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1924
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1994

Sana Mast esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Mast osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Mast esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mastgatan, Mastgränd, Mastgränden, Mastvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Mast-suku ulkomailla

Ruotsissa Mast oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Mast on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

77249
Mast Pohjolassa

Saksassa Mast on yleinen sukunimi.

Hollannissa Mast oli 1 727 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 31 henkeä, joiden sukunimi oli MAST.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 12 869 henkeä, joiden sukunimi oli MAST.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 61 henkeä, joiden sukunimi oli MAST.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Masa Mast.

Samankaltaisia nimiä kuin Mast

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mast i Finland. Surname Mast in Finland.

©Tuomas Salste