Matikainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Matikainen

Matikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 800:s suomalainen on Matikainen.

Matikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3100 max

v. 2014 3055

v. 2015 3059

v. 2016 3044

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matikainen on noin sijalla 250.

Matikainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Matikainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Matikainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Matikainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Matikainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 293 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Matikaisia on 3 044.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Matikaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 168 Matikaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Matikaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kitee (36 vainajaa), Parikkala (27), Viipuri (12) sekä Kuolemajärvi (12). Valtaosa asui Keski-Suomessa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Matikainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 94.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2004

Sana Matikainen, Matikaisen tai Matikaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Matikainen

Matikainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Matikainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Matikainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matikainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matikaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Matikainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Matikaiset ulkomailla

Ruotsissa Matikainen oli 104 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Matikainen on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

304410411
Matikaiset Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 23 henkeä, joiden sukunimi oli MATIKAINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матикайнен tarkoittaa nimeä Matikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maticain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Matikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matias Matikainen tai Matilda Matikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Matikainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: matikainen.com, matikainen.eu, matikainen.fi, matikainen.info, matikainen.net, matikainen.org, matikaiset.fi, matikainen.name, matikaiset.com, matikaiset.eu, matikaiset.info, matikaiset.name, matikaiset.net, matikaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Matikainen i Finland. Surname Matikainen in Finland.

©Tuomas Salste