Matinniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Matinniemi

Matinniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Matinniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 2015 43

v. 2016 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matinniemi on noin sijalla 12 000.

Matinniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Matinniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Matinniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Matinniemi

Matinniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Matinniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 54 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Matinniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matinniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matinniemenkuja, Matinniementie, Matinniemi, Matinniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Matinniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матинниеми ("Matinnijemi") tarkoittaa nimeä Matinniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matias Matinniemi tai Matilda Matinniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Matinniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Matinniemi i Finland. Surname Matinniemi in Finland.

©Tuomas Salste