Matinpalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Matinpalo

Matinpalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Matinpalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matinpalo on noin sijalla 20 000.

Matinpalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Matinpalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Matinpalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1927–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1963

Sana Matinpalo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Matinpalo

Matinpalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Matinpalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Matinpalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matinpalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matinpalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Matinpalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Матинпало tarkoittaa nimeä Matinpalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matinbalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Matinpalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matias Matinpalo tai Matilda Matinpalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Matinpalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Matinpalo i Finland. Surname Matinpalo in Finland.

©Tuomas Salste