Matkaselkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Matkaselkä

Matkaselkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Matkaselkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 131

v. 2015 132

v. 2016 131

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Matkaselkä on noin sijalla 5 400.

Matkaselkä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Matkaselkä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Matkaselkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Matkaselän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1904–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1995

Sana Matkaselkä tai Matkaselän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Matkaselkä

Matkaselkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Matkaselkä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Matkaselkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Matkaselkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Matkaseläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Matkaselkä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маткаселькя ("Matkaselkja") tarkoittaa nimeä Matkaselkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Matcaselgä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Matkaselkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Matkaselka tai Matkaselkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mats Matkaselkä tai Matilda Matkaselkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Matkaselkä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: matkaselka.com, matkaselka.eu, matkaselka.fi, matkaselka.info, matkaselka.name, matkaselka.net, matkaselka.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Matkaselkä i Finland. Surname Matkaselkä in Finland.

©Tuomas Salste