Mattanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mattanen

Mattanen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mattasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 148 max

v. 2014 189

v. 2015 192

v. 2016 191

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mattanen on noin sijalla 4 000.

Mattanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mattanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mattanen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mattanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mattanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 84 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mattasia on 191.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1984

Sana Mattanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mattanen

Mattanen (paikannimi)

Mattanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mattanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mattanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mattaset ulkomailla

Ruotsissa Mattanen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маттанен tarkoittaa nimeä Mattanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mattain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mattanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matt Mattanen tai Matilda Mattanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mattanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mattanen.com, mattanen.eu, mattanen.fi, mattanen.info, mattanen.name, mattanen.net, mattanen.org, mattaset.com, mattaset.eu, mattaset.fi, mattaset.info, mattaset.name, mattaset.net, mattaset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mattanen i Finland. Surname Mattanen in Finland.

©Tuomas Salste