Mattinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mattinen

Mattinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Mattinen.

Mattisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 608 max

v. 2014 570

v. 2015 569

v. 2016 566

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mattinen on noin sijalla 1 500.

Mattinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mattinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1930

Mattisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 58 Mattisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mattisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Joutseno (15 vainajaa), Tuupovaara (4), Lehtimäki (4), Uusikirkko (4) sekä Ähtäri (4). Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mattinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2001

Sana Mattinen tai Mattisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mattinen

Mattinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Mattinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mattinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mattinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mattisenkuja, Mattisentie, Mattistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mattinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mattiset ulkomailla

Ruotsissa Mattinen oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Mattinen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маттинен tarkoittaa nimeä Mattinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mattin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mattinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matti Mattinen tai Matilda Mattinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mattinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mattinen.fi, mattinen.net, mattinen.org, mattiset.net, mattinen.com, mattinen.eu, mattinen.info, mattinen.name, mattiset.com, mattiset.eu, mattiset.fi, mattiset.info, mattiset.name, mattiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mattinen i Finland. Surname Mattinen in Finland.

©Tuomas Salste