Mättö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mättö

Mättö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mättöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 365 max

v. 2014 327

v. 2015 332

v. 2016 335

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mättö on noin sijalla 2 400.

Mättö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mättö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Mättöjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Mätön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mättöjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappeenranta (9 vainajaa), Ylämaa (9) sekä Viipuri (8). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mättö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1998

Sana Mättö tai Mätön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mättö

Mättö (paikannimi)Katuosoitteissa

Mättö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mättö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mättö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mätöntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mättö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mätöt ulkomailla

Ruotsissa Mättö oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 128 henkeä, joiden sukunimi oli MATTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 430 henkeä, joiden sukunimi oli MATTO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 62 henkeä, joiden sukunimi oli MATTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяттё ("Mjattjo") tarkoittaa nimeä Mättö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Matto tai Maettoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mättö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: matot.com, matot.fi, matot.net, matot.org, matto.com, matto.eu, matto.fi, matto.info, matto.name, matto.net, matto.org, matot.eu, matot.info, matot.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mättö i Finland. Surname Mättö in Finland.

©Tuomas Salste