Mattus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mattus

Mattus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mattuksien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 91 max

v. 2014 77

v. 2015 77

v. 2016 78

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mattus on noin sijalla 8 000.

Mattus-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mattus on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mattus ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mattus on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mattus on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mattus ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 41 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mattuksia on 78.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mattuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Mattuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mattus esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mattus

Mattus (paikannimi)

Mattus on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mattus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mattus-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mattus

Mattus on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Mattus oli yhtenä etunimenä 15 miehellä. Sukunimenä Mattus on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 78 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Mattukset ulkomailla

Ruotsissa Mattus oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 243 henkeä, joiden sukunimi oli MATTUS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Matt Mattus tai Matilda Mattus.

Samankaltaisia nimiä kuin Mattus

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mattus.com, mattus.eu, mattus.fi, mattus.info, mattus.name, mattus.net, mattus.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mattus i Finland. Surname Mattus in Finland.

©Tuomas Salste