Mauno: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mauno

Mauno on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mauno-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 369 max

v. 2014 334

v. 2015 337

v. 2016 335

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mauno on noin sijalla 2 400.

Mauno on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mauno ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Mauno-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Mauno-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mauno-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkeala (18 vainajaa), Kuusankoski (6) sekä Helsinki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mauno, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Mauno esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mauno

Mauno (paikannimi)Katuosoitteissa

Mauno on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mauno jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mauno esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mauno Eerikinpojankatu, Mauno Koiviston aukio, Mauno Koivistos plats. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mauno-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mauno

Mauno on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Mauno oli yhtenä etunimenä 5 728 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 490:s mies oli etunimeltään Mauno. Juuri etunimenä Mauno onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 335 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (4 316 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 412).

Mauno-suku ulkomailla

Ruotsissa Mauno oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Mauno oli 68 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

3352068
Mauno Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мауно tarkoittaa nimeä Mauno. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maunu Mauno tai Maud Mauno.

Samankaltaisia nimiä kuin Mauno

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mauno.com, mauno.fi, mauno.info, mauno.net, mauno.org, mauno.eu, mauno.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mauno i Finland. Surname Mauno in Finland.

©Tuomas Salste