Mauno: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mauno

Mauno on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mauno-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 369 max

v. 2014 334

v. 2015 337

v. 2016 336

v. 2017 337

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mauno on noin sijalla 2 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Mauno-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Mauno-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mauno-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkeala (25 henkeä), Kuusankoski (6), Helsinki (3) sekä Kouvola (3). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mauno, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1943
Yritykset
perust. –2010

Sana Mauno esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mauno

Mauno (paikannimi)Katuosoitteissa

Mauno on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mauno jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mauno esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mauno Eerikinpojankatu, Mauno Koiviston aukio, Mauno Koivistos plats. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Mauno

Mauno on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Mauno oli yhtenä etunimenä 5 620 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 500:s mies oli etunimeltään Mauno. Juuri etunimenä Mauno onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 337 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (4 190 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 430).

Mauno-suku ulkomailla

Ruotsissa Mauno oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Mauno oli 68 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

3372068
Mauno Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мауно tarkoittaa nimeä Mauno. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maunu Mauno tai Maud Mauno.

Samankaltaisia nimiä kuin Mauno

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mauno, Finland.

©Tuomas Salste