Maunu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maunu

Maunu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Maunu-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 458 max

v. 2014 509

v. 2015 512

v. 2016 510

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maunu on noin sijalla 1 700.

Maunu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Maunu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Maunu on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Maunu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Maunu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Maunu-nimisiä on 510.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Maunu-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 56 Maunu-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Maunu-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virrat (4 vainajaa), Rovaniemi (4), Alastaro (4) sekä Rovaniemen maalaiskunta (4). Valtaosa asui Lapissa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Maunu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1999

Sana Maunu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Maunu

Maunu (paikannimi)Katuosoitteissa

Maunu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Maunu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maunu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maunu Tavastin katu, Maunumaantie, Maunus. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Maunu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Maunu

Maunu on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Maunu oli yhtenä etunimenä 477 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 6 000:s mies oli etunimeltään Maunu. Samaan aikaan Maunu oli 510 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Maunu-suku ulkomailla

Ruotsissa Maunu oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 280 henkeä, joiden sukunimi oli MAUNU.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мауну tarkoittaa nimeä Maunu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maunus Maunu tai Maud Maunu.

Samankaltaisia nimiä kuin Maunu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: maunu.com, maunu.fi, maunu.net, maunu.org, maunu.eu, maunu.info, maunu.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Maunu i Finland. Surname Maunu in Finland.

©Tuomas Salste