Mäyränpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäyränpää

Mäyränpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäyränpäiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 2015 41

v. 2016 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäyränpää on noin sijalla 13 000.

Mäyränpää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäyränpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäyränpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mäyränpää

Mäyränpää (paikannimi)

Mäyränpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäyränpää jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäyränpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяурянпяа ("Mjaurjanpjaa") tarkoittaa nimeä Mäyränpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Meuränpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäyränpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mayranpaa tai Maeyraenpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäyränpää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäyränpää i Finland. Surname Mäyränpää in Finland.

©Tuomas Salste