Mehiläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mehiläinen

Mehiläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mehiläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mehiläinen on noin sijalla 18 000.

Mehiläinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mehiläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mehiläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1985–2008

Sana Mehiläinen, Mehiläisen tai Mehiläiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Mehiläinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Mehiläinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mehiläisenkatu, Mehiläisenkuja, Mehiläisenpolku, Mehiläisenrinne, Mehiläisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мехиляйнен ("Mehiljainen") tarkoittaa nimeä Mehiläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mehiläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mehiläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mehilainen tai Mehilaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meh Mehiläinen tai Mehdi Mehiläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mehiläinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mehiläinen i Finland. Surname Mehiläinen in Finland.

©Tuomas Salste