Mehtänen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mehtänen

Mehtänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mehtästen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mehtänen on noin sijalla 18 000.

Mehtänen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mehtänen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mehtänen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мехтянен ("Mehtjanen") tarkoittaa nimeä Mehtänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mechtäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mehtänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mehtanen tai Mehtaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meh Mehtänen tai Mehdi Mehtänen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mehtänen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mehtänen i Finland. Surname Mehtänen in Finland.

©Tuomas Salste