Melanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Melanen

Melanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Melasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 230 max

v. 2014 207

v. 2015 203

v. 2016 202

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Melanen on noin sijalla 3 800.

Melanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Melanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Melasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Melasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Melasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ähtäri (5 vainajaa), Uukuniemi (4) sekä Vilppula (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Melanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1912–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2001

Sana Melanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Melanen

Melanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Melanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Melanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Melanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Melasentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Melanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Melaset ulkomailla

Ruotsissa Melanen oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Melanen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меланен tarkoittaa nimeä Melanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Melain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Melanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Melanie Melanen tai Melker Melanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Melanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: melanen.com, melanen.eu, melanen.fi, melanen.info, melanen.name, melanen.net, melanen.org, melaset.com, melaset.eu, melaset.fi, melaset.info, melaset.name, melaset.net, melaset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Melanen i Finland. Surname Melanen in Finland.

©Tuomas Salste