Mella: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mella

Mella on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mella-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 86

v. 2016 86

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mella on noin sijalla 7 500.

Mella-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mella on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mella ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mella on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mella on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mella ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mella-nimisiä on 86.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923
Lakanneet yritykset
perust. 1962–2005

Sana Mella tai Mellan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mella

Mella (paikannimi)Katuosoitteissa

Mella on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mella jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mella esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mellakuja, Mellankuja, Mellantie, Mellatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mella-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mella

Mella on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Mella oli yhtenä etunimenä 66 naisella. Samaan aikaan Mella oli 86 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (53 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (13).

Mellat ulkomailla

Ruotsissa Mella oli 191 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Mella oli 132 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

86191132
Mellat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 2 738 henkeä, joiden sukunimi oli MELLA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 738 henkeä, joiden sukunimi oli MELLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 36 henkeä, joiden sukunimi oli MELLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мелла tarkoittaa nimeä Mella. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mellida Mella tai Melker Mella.

Samankaltaisia nimiä kuin Mella

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mella i Finland. Surname Mella in Finland.

©Tuomas Salste