Mellajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mellajärvi

Mellajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mellajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mellajärvi on noin sijalla 12 000.

Mellajärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mellajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mellajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mellajärvi

Mellajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mellajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mellajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mellajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mellajärvi. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mellajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mellajärvet ulkomailla

Ruotsissa Mellajärvi oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меллаярви ("Mellajarvi") tarkoittaa nimeä Mellajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mellaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mellajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mellajarvi tai Mellajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mella Mellajärvi tai Melker Mellajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mellajärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mellajärvi i Finland. Surname Mellajärvi in Finland.

©Tuomas Salste