Merenkivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Merenkivi

Merenkivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Merenkivien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 2015 20

v. 2016 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Merenkivi on noin sijalla 21 000.

Merenkivi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Merenkivi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Merenkivi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меренкиви tarkoittaa nimeä Merenkivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Merengifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Merenkivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mereta Merenkivi tai Mert Merenkivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Merenkivi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Merenkivi i Finland. Surname Merenkivi in Finland.

©Tuomas Salste