Meri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Meri

Meri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Merien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 260 max

v. 1985 221

v. 2014 240

v. 2015 239

v. 2016 248

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Meri on noin sijalla 3 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Meri on lyhyt nimi.

Meri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Meri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Meriä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Meren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Merien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jokioinen (3 vainajaa) sekä Kerimäki (3). Valtaosa asui Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Meri, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Meri tai Meren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Meri

Meri (paikannimi)Katuosoitteissa

Meri on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Meri jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Meri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Meri Bertilas stig, Meri Perttilän polku, Merikaari, Merikatu, Merikuja, Merimaantie, Merimutka, Meripolku, Meriraitti, Meririnne, Meritie, Meritori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Meri-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Meri

Meri on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Meri oli yhtenä etunimenä 4 761 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 600:s nainen oli etunimeltään Meri. Juuri etunimenä Meri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 248 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Meret ulkomailla

Ruotsissa Meri oli 66 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Meri on ollut 15 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2486615
Meret Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 596 henkeä, joiden sukunimi oli MERI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 136 henkeä, joiden sukunimi oli MERI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мери tarkoittaa nimeä Meri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meria Meri tai Mert Meri.

Samankaltaisia nimiä kuin Meri

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: meri.com, meri.eu, meri.fi, meri.info, meri.net, meri.org, meri.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Meri i Finland. Surname Meri in Finland.

©Tuomas Salste