Meriruoko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Meriruoko

Meriruoko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Meriruoko-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 15 max

v. 2015 48

v. 2016 49

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Meriruoko on noin sijalla 11 000.

Meriruoko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Meriruoko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Meriruoko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мерируоко tarkoittaa nimeä Meriruoko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Meriroocå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Meriruoko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meri Meriruoko tai Mert Meriruoko.

Samankaltaisia nimiä kuin Meriruoko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Meriruoko i Finland. Surname Meriruoko in Finland.

©Tuomas Salste