Meritähti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Meritähti

Meritähti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Meritähtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 2014 63

v. 2015 63

v. 2016 63

v. 2017 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Meritähti on noin sijalla 9 400.

Meritähti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Meritähtien enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Meritähti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Meritähti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Meritähdenkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Меритяхти ("Meritjahti") tarkoittaa nimeä Meritähti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Meritächtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Meritähti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Meritahti tai Meritaehti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Merit Meritähti tai Mert Meritähti.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Meritähti, Finland.

©Tuomas Salste