Merjovirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Merjovirta

Merjovirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Merjovirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Merjovirta on noin sijalla 21 000.

Merjovirta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Merjovirta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Merjovirta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мерьовирта tarkoittaa nimeä Merjovirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Meriofwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Merjovirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Merja Merjovirta tai Mert Merjovirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Merjovirta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Merjovirta i Finland. Surname Merjovirta in Finland.

©Tuomas Salste