Merkkiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Merkkiniemi

Merkkiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Merkkiniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 189 max

v. 2014 220

v. 2015 221

v. 2016 223

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Merkkiniemi on noin sijalla 3 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Merkkiniemi on melko pitkä nimi.

Merkkiniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Merkkiniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1974–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Merkkiniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Merkkiniemi

Merkkiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Merkkiniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Merkkiniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Merkkiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Merkkiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Merkkiniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Merkkiniemet ulkomailla

Ruotsissa Merkkiniemi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мерккиниеми ("Merkkinijemi") tarkoittaa nimeä Merkkiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Merkiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Merkkiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meri Merkkiniemi tai Mert Merkkiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Merkkiniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: merkkiniemi.com, merkkiniemet.com, merkkiniemet.eu, merkkiniemet.fi, merkkiniemet.info, merkkiniemet.name, merkkiniemet.net, merkkiniemet.org, merkkiniemi.eu, merkkiniemi.fi, merkkiniemi.info, merkkiniemi.name, merkkiniemi.net, merkkiniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Merkkiniemi i Finland. Surname Merkkiniemi in Finland.

©Tuomas Salste