Merta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Merta

Merta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mertojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 273 max

v. 2014 266

v. 2015 266

v. 2016 265

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Merta on noin sijalla 3 000.

Sanan merta merkitys on 'kalan- tai ravunpyydys'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Merta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Merta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Mertoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Merran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mertojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kurkijoki (4 vainajaa) sekä Viipuri (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Merta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Merta tai Merran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Merta osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Merta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Merrankuja, Merrantie, Mertakaari, Mertakatu, Mertakuja, Mertapolku, Mertatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Merrat ulkomailla

Ruotsissa Merta oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Merta oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tšekissä Merta oli 1 157 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 402 henkeä, joiden sukunimi oli MERTA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 17 henkeä, joiden sukunimi oli MERTA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мерта tarkoittaa nimeä Merta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mert Merta tai Mertta Merta.

Samankaltaisia nimiä kuin Merta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: merta.com, merta.eu, merta.fi, merta.org, merta.info, merta.name, merta.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Merta i Finland. Surname Merta in Finland.

©Tuomas Salste