Mesiäislehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mesiäislehto

Mesiäislehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mesiäislehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 25

v. 2016 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mesiäislehto on noin sijalla 19 000.

Mesiäislehto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mesiäislehto on melko pitkä nimi.

Mesiäislehto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mesiäislehto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mesiäislehto

Mesiäislehto (paikannimi)

Mesiäislehto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mesiäislehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mesiäislehto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Месияйслехто ("Mesijaislehto") tarkoittaa nimeä Mesiäislehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mesiäislechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mesiäislehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mesiaislehto tai Mesiaeislehto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mesi Mesiäislehto tai Mesut Mesiäislehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Mesiäislehto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mesiäislehto i Finland. Surname Mesiäislehto in Finland.

©Tuomas Salste