Mestari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mestari

Mestari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mestarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 51

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mestari on noin sijalla 11 000.

Mestari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mestari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mestari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1955–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mestari, Mestarin tai Mestarit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mestari

Mestari (paikannimi)Katuosoitteissa

Mestari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mestari jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mestari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mestarinkatu, Mestarinkuja, Mestarinpolku, Mestarinraitti, Mestarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mestari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mestarit ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 52 henkeä, joiden sukunimi oli MESTARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Местари tarkoittaa nimeä Mestari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mesi Mestari tai Mesut Mestari.

Samankaltaisia nimiä kuin Mestari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mestari i Finland. Surname Mestari in Finland.

©Tuomas Salste