Metsähonkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsähonkala

Metsähonkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Metsähonkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsähonkala on noin sijalla 12 000.

Metsähonkala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Metsähonkala on melko pitkä nimi.

Metsähonkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Metsähonkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсяхонкала ("Metsjahonkala") tarkoittaa nimeä Metsähonkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzähongala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsähonkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsahonkala tai Metsaehonkala, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meta Metsähonkala tai Mete Metsähonkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsähonkala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Metsähonkala i Finland. Surname Metsähonkala in Finland.

©Tuomas Salste