Metsämäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsämäki

Metsämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Metsämäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 204 max

v. 2014 207

v. 2015 207

v. 2016 205

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsämäki on noin sijalla 3 700.

Metsämäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Metsämäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1927

Metsämäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Metsämäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Metsämäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1934
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Metsämäki tai Metsämäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Metsämäki

Metsämäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsämäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 69 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Metsämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsämäenkaari, Metsämäenkatu, Metsämäenkuja, Metsämäentie, Metsämäki, Metsämäkigränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Metsämäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсямяки ("Metsjamjaki") tarkoittaa nimeä Metsämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzämäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsämäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsamaki tai Metsaemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meta Metsämäki tai Mete Metsämäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsämäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: metsamaki.com, metsamaki.fi, metsamaet.com, metsamaet.eu, metsamaet.fi, metsamaet.info, metsamaet.name, metsamaet.net, metsamaet.org, metsamaki.eu, metsamaki.info, metsamaki.name, metsamaki.net, metsamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Metsämäki i Finland. Surname Metsämäki in Finland.

©Tuomas Salste