Metsätähti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsätähti

Metsätähti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Metsätähtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsätähti on noin sijalla 9 700.

Metsätähti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Metsätähti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Metsätähti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1981–2004
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Metsätähti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Metsätähti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Metsätähti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsätähdenkatu, Metsätähdenkuja, Metsätähdenpolku, Metsätähdenrinne, Metsätähdentie, Metsätähti, Metsätähtikatu, Metsätähtikuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Metsätähti

Metsätähti on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Metsätähti oli yhtenä etunimenä 26 naisella. Samaan aikaan Metsätähti oli 61 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсятяхти ("Metsjatjahti") tarkoittaa nimeä Metsätähti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzätächtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsätähti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsatahti tai Metsaetaehti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meta Metsätähti tai Mete Metsätähti.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsätähti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Metsätähti i Finland. Surname Metsätähti in Finland.

©Tuomas Salste