Metsävuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Metsävuori

Metsävuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Metsävuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 65

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Metsävuori on noin sijalla 9 300.

Metsävuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Metsävuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Metsävuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Metsävuori

Metsävuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Metsävuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Metsävuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Metsävuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Metsävuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Metsävuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Метсявуори ("Metsjavuori") tarkoittaa nimeä Metsävuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Metzäfwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Metsävuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Metsavuori tai Metsaevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Meta Metsävuori tai Mete Metsävuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Metsävuori

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: metsavuoret.com, metsavuoret.eu, metsavuoret.fi, metsavuoret.info, metsavuoret.name, metsavuoret.net, metsavuoret.org, metsavuori.com, metsavuori.eu, metsavuori.fi, metsavuori.info, metsavuori.name, metsavuori.net, metsavuori.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Metsävuori i Finland. Surname Metsävuori in Finland.

©Tuomas Salste